TAYANCH-HARAKATLANISH SISTEMASI KASALIGINI JISMONIY TARBIYA YORDAMIDA DAVOSI - Elmurotova Dilnoza Baxtiyorovna; Ibodullayeva Sabina Otabek qizi; Hamidova Zinora Hamid qizi (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2023)
Anotatsiya: Maqolada tayanch-harakatlanish tizimi kasalliklarining o'ziga xos xususiyatlari va jismoniy tarbiya mashqlari orqali tananing ilk holatini tiklash yo'llari ko'rib chiqilgan. Kasallik belgilari, ularning paydo bo'lish sabablari, mamlakatlar bo'yicha tayanch-harakat tizimi kasalliklariga chalinganlar soni bo'yicha statistik ma'lumotlar keltirilgan. Tayanch-harakat tizimi kasalliklarida davosida jismoniy mashqlar bilan davolashning mohiyati, davosi, afzalliklari va o‘ziga xos jihatlari bayon etilgan.