ILGARI SURISH VOSITALARINING ISTIQBOLLARI - Achilov Oybek Rustamovich (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2023)
Annotatsiya. Kognitiv semantikada, lisoniy vositalar orqali shakl va uning ortidagi zamin ya’ni keng mazmun ifodalanishini aniqlanish isbotlangach, freym semantikasi orqali ilgari surish vositalarining o’ziga xos xususiyatlari, kelib chiqishi va vazifalari tahlil etiladi.