УЗГУМИ СТИМУЛЯТОРИНИ ҒЎЗАНИНГ ЎСИШИ ВА РИВОЖЛАНИШИГА ТАЪСИРИ - Ф.Р.Шамситдинов (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2023)
Аннотация Наманган вилоятини оч бўз тупроқлари шароитида, Гумин кислатаси ва макроэлементлар асосида яратилган Узгуми стимулятори билан чигитга экиш олдидан мақбул муддат ва меъёрларда қўлланилганда ниҳолларнинг униб чиқиши ўсимликнинг ўсиши ва ривожланиши яхшиланиб, физиологик жараёнлари тезлашиш натижасида пахта ҳосили 2,8 ц/га ортишини таъминлади.