XORIJIY MAMLAKATLARNING FUTBOL MUSOBAQALARI VAQTIDA OMMAVIY TADBIRLARNI O‘TKAZISHDA FUQAROLAR XAVFSIZLIGINI TA’MINLASH BO’YICHA TAJRIBASI TAHLILI - Narziev A’zam Yorqulovich (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2023)
Annotatsiya: Ushbu maqolada xorijiy mamlakatlardaommaviy tadbirlarni o‘tkaziladigan vaqtida xorijiy politsiyaning jamoat xavfsizligi va tartibini ta’minlash va saqlash sohasidagi faoliyatini me’yoriy-huquqiy tartibga solish ko‘rib chiqiladi. Mualliflik tushunchalari berilgan. Yevropa Ittifoqi, Aqsh, Kanada va boshqa yuqori rivojlangan mamlakatlarning ommaviy tadbirlar paytida politsiya tomonidan jamoat xavfsizligi va tartibini ta’minlash sohasidagi tajribasi tahlil qilinadi. Maqolaning maqsadi ommaviy tadbirlar paytida ichki ishlar organlari tomonidan jamoat xavfsizligi va tartibini ta’minlash bo‘yicha xalqaro tajribani hamda undan mamlakatimizda foydalanish imkoniyatlarini o‘rganishdir. Tadqiqot davomida ushbu maqsadga erishish uchun bilishning umumiy ilmiy va maxsus usullari to‘plami, xususan, qiyosiy huquqiy usul, tizim-tarkibiy usul, tahlil usuli va sotsiologik usul ishlatilgan