TURKISTON MUXTORIYATI TARIXINI YORITUVCHI WWW.MUXTORIYAT.UZ ELEKTRON PLATFORMASINI YARATISH METODIKASI VA MUAMMOLARI. - DADAMUHAMEDOV ALIMJON IRGASHEVICH (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2023)
ANNOTASIYA. Maqolada Turkiston muxtoriyati tarixini yorituvchi www.muxtoriyat.uz elektron platformasini yaratishning texnologik jarayonlari tahlil qilinadi. Platformani yaratishda nimalarga koʻproq eʼtibor berish lozimligi, maʼlumotlar bazasi qanday shakllantirish kerakligi, maʼlumotlar strukturasi qaysi usulda shakllantirish, platformani testlash, yaratilayotgan elektron platforma Turkiston Muxtoriyati tarixi bilan bogʻliq maʼlumotlarni berish, saqlash va ulardan foydalanish imkoniyatini taʼminlaydi.