VOYAGA YETMAGANLARGA NISBATAN OZODLIKDAN MAHRUM QILISH JAZOSINI TAYINLANISH VA IJRO ETISH TARTIBI - RO'ZIMBOYEV FAYOZJON G'ULOM O'G'LI (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2023)
Zamonaviy jamiyatda "voyaga yetmaganlar" atamasi qonuniy voyaga yetmagan shaxslarni anglatadi. Bu yosh odatda qonun bilan belgilanadi va mamlakatdan mamlakatga farq qilishi mumkin. Jinoyat protsessi doirasida voyaga yetmaganlar yoshi, psixologik xususiyatlari va jamiyatdagi mavqeini hisobga olgan holda alohida huquqiy va protsessual muammolarga duch kelishadi.