UNABI NAVLARINI О‘ZIGA HOS XUSUSIYATLARIGA VA MORFOLOGIK KО‘RSATKICHLARIGA, EKOLOGIK MUHITNING TA’SIRI - Raimova Dilnoza (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2023)
Annotatsiya ilmiy maqolada qashqadaryo vohasi sharoitida unabi plantatsiyalarini tashkil etish va yetishtirish bo‘yicha tadqiqotlar olib borilgan. tajribalar davomida unabining 5-xil navi, ta-yan-sizo, u-sin-xun, va xitoydan yaqinda introduksiya qilingan mayabaizao, jixinzao, zanhuangdazao navlarini o‘suv va gul kurtaklarining yozilishi, kurtaklarning bo‘rtishi va gullash muddatlarining xususiyatlariga ekologik muhitning ta‘siri o‘rganilgan.