UNABI NAVLARIDA HAR BIR DARAXTNING MEVALARINI VAZN KO’RSATKICHLARIGA EKOLOGIK MUHITNING TA’SIRI - Ostonoqulov Toshtemir Yeshimovich,; Raimova Dilnoza Raimovna,; Nortojiyev Bobosher Sheraliyevich, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2023)
Annotatsiya ilmiy maqolada Qashqadaryo vohasi sharoitida unabi plantatsiyalarini tashkil etish va yetishtirish va yetishtirilgan mevalarni vazn ko‘rsatkichlariga ekologik muhitning ta’siri o‘rganish bo‘yicha tadqiqotlar olib borilgan. Tajribalar davomida unabining 5-xil navi, ta-yan-sizo, u-sin-xun va xitoydan yaqinda introduksiya qilingan mayabaizao, jixinzao, zanhuangdazao navlarini mevalarini vazn kо‘rsatkichlari tahlil etilgan.