TILSHUNOSLIKDA KOGNITIV SEMANTIKANING O’RNI - Achilov Oybek Rustamovich (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2023)
Annotatsiya. Kognitiv tilshunoslikdan farqli ravishda, kognitiv semantikada, lisoniy vositalar orqali shakl va uning ortidagi zamin ya’ni keng mazmun ifodalanishini aniqlanadi, shuningdek kognitiv semantikaning o’ziga xos xususiyatlari, kelib chiqishi va vazifalari tahlil etiladi.