O`RTA OSIYO DAVLATLARINING XVIII-XIX ASR BIRINCHI YARMIDAGI TARIXIY GEOGRAFIYASI VA KARTOGRAFIK TADQIQOTLAR - Ashurov Sodiqjon; Oqbo’tayev Abdulaziz; G’ulomov Jahongir; Qurbonov Hasan (TADQIQOTLAR.UZ, 2023)
Annotatsiya. O`rta Osiyo davlatlarining geografik joylashish o`rni va shu bilan birgalikda qaysi davlatlar bilan chegaradosh, qancha hudularni o`z ichiga olganligini ushbu maqolada bayon qilingan va shu bilan birgalikda XVIII- XIX asrning birinchi yarmidagi holati ham bayon qilingan.