JAMOAT XAVFSIZLIGI TUSHUNCHASI, TA’RIFI VA O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI - Mamadaminov Shamsiddin Faxritdinovich (TADQIQOTLAR.UZ, 2023)
Annotatsiya. Ushbu maqolada “jamoat xavfsizligi” tushunchasi va mohiyatini nazariy tahlil qilish, uning mazmunini ochib berish juda muhim rol o‘ynaydi. Tadqiqot "jamoat xavfsizligi" tushunchasini ta’riflashga turli xil ilmiy yondashuvlar mavjudligini ko‘rsatadi. Xulosa shuni ko‘rsatadiki, jamoat xavfsizligi - bu shaxs, jamiyat va davlatning hayotiy manfaatlarini to‘sqinliksiz amalga oshirishni ta’minlash, xavf-xatarlarning oldini olish va bartaraf etishga qaratilgan jamoat munosabatlarini himoya qilishning yetarli holati bo‘lib, ularning mavjudligiga potensial yoki real xavflar maxsus vakolatli davlat organlari, nodavlat tashkilotlari hamda fuqarolarning faoliyati natijasida erishiladi.