BOLALARDA KO’P UCHRAYDIGAN VIRUSLI GEPATIT VA UNING TURLARI. - Abdullayeva Gulхumorxon Qodirovna (TADQIQOTLAR.UZ, 2023)
Virusli gepatit - oʻtkir yuqumli kasallik; jigar hujayralarining zararlanishi, umumiy intoksikatsiya belgilari, teri va shilliq qavatlarning sargʻayishi, peshobning toʻq sariq yoki "pivo"ga oʻxshash, najasning oqimtir tusga (gilvata rangiga) kirishi, jigar, baʼzan taloqning ham kattalashishi bilan ifodalanadi.