O’ZBEKISTONNING DAVLATLARI TARIXI - Abdullayev Ramazon; Musulmonqulov Akbar; Yo’ldoshev Sunnat; Norqulov O’lmas; Xo’shboqov Farrux (TADQIQOTLAR.UZ, 2023)
Annotatsiya: Ushbu maqolada O’zbekiston hududidagi ilk davlatlar Baqtriya, Xorazm, Dovon, Sug’d, kabi davlatlarning tashkil topishi va bu davlatlar haqida yunon rim manbalarida keltirilgan ma’lumotlar haqida so’z boradi.