ANTIK DAVR O’RTA OSIYO TARIXIY GEOGRAFIYASI - ZARIPOVA ZIYODA ORAZALIYEVNA (TADQIQOTLAR.UZ, 2023)
ANNOTATSIYA: Ushbu maqolada hoziri kun geografiya va tarix fanlarida dolzarb bo’lib kelayotgan Qadimgi O’rta Osiyoning tarixiy geografiya masalalari bilan shug’ullangan tadqiqotchilarning ilmiy ma’lumotlari tahlil qilingan. Zahiriddin Muhammad Bobur geografiya, biologiya va ekologiya fanining rivojlanishiga juda katta hissa qo‘shagani va boshqa allomalar haqida. Antik davr geografiyasini o'rgangan Yunon va Rim olimlarining asarlari haqida.