MEZOLIT DAVRI ARXEOLOGIYASI. - Fayziyev Abdulazizbek Ravshan o’g’li; Zaripova Ziyada O'razaliyevna (TADQIQOTLAR.UZ, 2023)
Annotatsiya: Ushbu maqolada yoritilayotgan mavzuning mohiyati shundan iboratki, mezolit davri arxeologiyasining mezolit davri yodgorliklari orqali o‘rganilishi manbalar asosida yoritilgan. Mezolit davri yodgorliklaridan uchtasida - Qayla, Tutqaul, Machay makonlarida mozorlar topilishi. Mezalit davrining o'ziga xos iqlim o'zgarishlari haqida. Mezalit davridagi mikrolit,paykon tosh qurollarining topilishi.Jahon arxeologiyasida mezolit davri Azil va Tardenuazga bosqichlari haqida yoritib berilgan.