PALIOGRAFIYA. QADIMGI YOZUVLAR VA OʻRTA OSIYODAGI QADIMGI YOZUVLAR PAYDO BOʻLISH TARIXI. - Choriyeva Muxlisa Karim qizi.; Zaripova Ziyoda Oʻrazali qizi. (TADQIQOTLAR.UZ, 2023)
Anatatsiya: Ushbu maqolaning mazmuni shundan iboratki paliografiyaning vujudga kelishi, fan sifatida shakllanishi va rivojlanish tarixi haqida manbalar asosida obektev yondashgan holda qisqacha maʼlumot berishdan iborat. Paliografiya fani tarix fanining yordamchi tarix fanlari sirasiga kiradi. Tarixiy filologik xarakterga ega bu fan sohasi kishilik taraqqiyoti davomida vujudga kelgan turli yozuvlar tarixi va mazmunini oʻrganadigan fan hisoblanadi.