TIL-MILLAT KO’ZGUSI - OZODA JO’RAYEVA; X.DAVRON (TADQIQOTLAR.UZ, 2023)
Til –inson ma’naviyatining beshigidir .1989-yil 21-oktabrda o’zbek tiliga davlat dili maqomi berildi.Bundan tashqari O’zbekiston Respublikasi Konstitutsiyasida 4- moddasida shunday deyilgan; O’zbekiston Respublikasining davlat tili o’zbek tilidir. O’zbekiston Respublikasi o’z hududida istiqomat qiluvchi barcha millat va elatlarning tillari, urf-odatlari va an’analari hurmat qilinishini ta’minlaydi,ularning rivojlanishi uchun sharoit yaratadi.