ANORNING FOYDALI XUSUSIYATLARI - Sharipova Muhayyoxon (TADQIQOTLAR.UZ, 2023)
Bu mazali va ko‘zga tashlanuvchi mevaning foydali xususiyatlari juda ko‘p. U yurakni mustahkamlaydi, saratondan himoya qiladi va gemoglobin miqdorini oshiradi. Anorda ham ko‘pchilik mevalardagi kabi ko‘plab vitaminlar: C, K, B6 va B9, shuningdek 15 ta aminokislota mavjud. Anor kaliy, mis, fosfor, magniy, yod va temir kabi minerallarga boy. Anordagi temir moddasi yaxshi singdiriladi. Aynan shuning uchun kamqonlikda bir kunda kamida bir piyola anor suvini ichish tavsiya qilinadi.