ALEKSANDR MAKEDONISKIYNING O’RTA OSIYOGA HARBIY YURISHLARI - NazirovaNilufar Chori qizi; İslomidinnova Farangiz Asqarali qizi (TADQIQOTLAR.UZ, 2023)
Annatatsiya: Ushbu maqolada Makedoniyalik Aliksandrning Oʻrta Osiyoga qilgan istilochilik yurishlari davomida bosib olingan hududlari haqida maʼlumotlar keltirilgan.Bosqinchilk yurishi davomida oʻlkamizning Xoʻjand, Bekobod, Zarashon hududlarini egallaydi.Bu hududlarda Aleksandr Makedonskiyga qarshi bir qancha qoʻzgʻolonlar roʻy beradi.