MAKEDONIYALIK ALEKSANDRNING SIYOSIY TARIXI VA IJTIMOIY IQTISODIY HAYOTI - Mirzaboyeva Umidaxon Usmon qizi (TADQIQOTLAR.UZ, 2023)
Annotatsiya: Ushbu maqola Aleksandr Makedoniskiy tarixining siyosiy tomonlarini o’rganadi. Hamda Makedoniyalik Aleksandrning ijtimoiy hamda siyosiy hayoti bilan tanishib chiqishga yodam beradi. Shu bilan birgalikda Aleksandre hayotini tarixiylik nuqtai nazaridan obyektiv tahlil etish va boshqa masalalar ushbu maqolaning maqsadi hisoblanadi.