O‘ZBEKISTONNING ILMIY-MADANIY ME’ROSLARINI JAMIYAT RIVOJLANISHDAGI O‘RNI - Gadoyev Ibrohim Niyozovich; Elmurodova Farzona Umid qizi (TADQIQOTLAR.UZ, 2023)
Anotattsiya: Ushbu maqolada markaziy Osiyo xalqlari ilmiy-madaniy yuksalishi haqida gap borar ekan, ma’naviyatga, ma’rifatga bO‘lgan intilishlarini va ularning natijalari qayd etilgan. Markaziy Osiyda joylashgan xalqlar va ularning madaniyati ilmiy-madaniy me’roslari haqida fikr yuritiladi. Ilm, inson ahli tafakkurini ulug‘lash, unga ishonch bildirish, targ‘ib-tashviq etish, ma’rifat tarqatish, jamiyat, jamoani yaxshilikka eltish insonning muhim vazifasi haqida tO‘xtalib O‘tilgan.