MEVALARNI QURITISHDA QUYOSH ENERGIYASIDAN FOYDALANISH JARAYONLARINI NAZORAT QILISH - Yo‘ldashev Akmaljon Valijon o‘g‘li; Normatov Yigitali Saydullo o‘g‘li.; Joniqulov Egamberdi Shavkat o‘g‘li; Sherimatov Dilshod Bobomurot o‘g‘li. (TADQIQOTLAR.UZ, 2023)
Annotatsiya: Quritish meva, sabzavot va don kabi oziq-ovqatlardagi buzilishlarni bartaraf etishning ajoyib usuli hisoblanadi. Bu nisbatan yuqori energiya iste’moliga ega bo‘lgan jarayon bo‘lib, u butun jahon sanoat energiya iste’molining taxminan 10-15% ni tashkil qiladi. Boshqa tomondan, energetika sohasida hozirgi energiya inqiroziga yechim topishga qaratilgan harakatlar kuchaygan. Yechimlar issiqlikni qayta tiklashdan qayta tiklanadigan energiya va energiyani saqlashgacha. Issiqlikni qayta tiklash tizimlari energiya samaradorligini oshirish uchun bir nechta ilovalardan chiqarilgan issiqlikni qayta ishlatishga asoslangan, bu yerda issiqlik almashtirgich bunday tizimning asosiy komponenti hisoblanadi.