MANTIQIY DASTURLANUVCHI KONTROLLERLAR YORDAMIDA ANALOG SIGNALLARNI SHKALALASH VA DASTURIY TA’MINOTNI ISHLAB CHIQISH. - Joniqulov Egamberdi Shavkat o‘g‘li; Salohiddinov Hikmatullo Hakimjon o’g’li; Yangiboyev Shaxzod Xusniddin o'g'li.; Oʻngʻarov Sardor Alisher oʻgʻli. (TADQIQOTLAR.UZ, 2023)
Annotatsiya. Ushbu maqolada TIA Portal dasturlash muhitida analog signallarni shkalash tatribi va dasturiy ta’minotning ishlab chiqilish yo‘llari keltirilgan. NORM_X va SCALE_X isntruksiyalarining ishlash printsipi o‘rganilgan.