FUZZY MODULI YORDAMIDA NOQAT’IY BOSHQARISH SISTEMALARNI QURISH. - Yo‘ldashev Akmaljon Valijon o‘g‘li; Normatov Yigitali Saydulla o‘g‘li; Nazarov Shodmonqul Shavkat o’g’li; Xoliqov Shoxid Ubaydulla o'g'li (TADQIQOTLAR.UZ, 2023)
Annotatsiya: Ushbu maqolada fuzzy moduli yordamida noqat’iy boshqarishni sistemalarni qurishning oddiy turini matlab dasturi yordamida ko‘rish mumkin. Matlab dasturida fuzzy logic kutubxonasi mavjutligidan foydalangan holda sistemalarning mamdani tipining kompyuter loyihasini yaratdik va bu loyiha bizga noqat’iy mantiq haqidagi tassavurlarni beradi. Avtomatik boshqarish sistemaning asosiy loyihalash bosqichlarini noaniq mantiqiy xulosa hosil qilish misoli sifatida ko’rib chiqib, so‘ngida sintezlangan noaniq tizimga muvofiq “kirish-chiqish” yuzasi keltiriladi.