KARDIOTONIK DORI MODDALARI - Davronova Sayyoraxon Isroiljon qizi (TADQIQOTLAR.UZ, 2023)
Ma’lumki, yurak qon tomirlar tizimining bir qancha kasalliklari yurak ishining yetishmasligi kabi asoratlar bilan birga kechadi. Yurak ishining yetishmasligi sabablarini uchga bo‘lish mumkin: 1. Yurak mushaklarining qonning ortiqcha tufayli zo‘riqishi. 2. Yurak mushaklarining periferiya qon tomirlarida bosimning yuqorili-gi tufayli zo‘riqishi. 3. Yurak mushaklarining bevosita shikastlanishi, ularda moddalar alma- shinuvining buzilishi. Odatda yurak ishining yetishmasligi sabablari bir yoki bir nechta bo‘ladi. Shuning uchun ham davolashda ishlatiladigan dori moddalar bir necha guruhlardan iborat bo‘ladi.