O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASIDA RAQAMLI IQTISODIYOTNI RIVOJLANTIRISH JARAYONIDA KIBER JINOYATLARNI OLDINI OLISH - Umurzoqov Mexroj Umar o‘g‘li; Yusupdjanov Odil Abdugafurovich (TADQIQOTLAR.UZ, 2023)
Mazkur maqola bugungi kunda iqtisodiyotni raqamashtirish va kripto-aktivlar aylanmasi sohasini rivojlantirish jarayonidagi xavflarni statistik ma’lumotlarga asoslangan holda yoritib beradi. Kiberhujum (raqamli hujumlar) tushunchasi, ularni keltirib chiqarayotgan sabablar va ushbu jinoyatni kvalifikatsiya masalalari yoritiladi.