TURLI ZOTLI QUYONLAR POSTNATAL ONTOGENEZIDA SON SUYAGINING CHIZIQLI O‘LCHAMLARI - Mirzoyev Zoyir Rajabovich; Xikmatova Marjona Xabibjon qizi (TADQIQOTLAR.UZ, 2023)
Kulrang velikan, oq velikan va flander zotga mansub quyonlar postnatal ontogenezida son suyagining chiziqli o‘lchamlari va og‘irliklarining absolyut ko‘rsatkichlari o‘rganilgan. Son suyagining morfometrik ko‘rsatkichlari quyonlar postnatal rivojlanishi davomida o‘ziga xos o‘sish dinamikasiga ega ekanligi aniqlangan. Son suyagi og‘irligining absolyut ko‘rsatkichlari ayniqsa, postnatal ontogenezning 21 kunligidan keyin 1- va 3- guruhidagi quyonlarda 2-guruhga nisbatan yuqori bo‘lishi kuzatilgan.