PALEOEKOLOGIYA FANI VA UNING DOIRASIDA O‘RTA OSIYO HUDUDI SHAKLLANISHIGA DOIR BILMLARNING VUJUDGA KELISHI - Ismailov Ulug‘bek Saparboy o‘g‘li (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Ushbbu maqolada O‘rta Osiyo hududida odamzod kelib o‘rnashishi uchun shart-sharoitning yetilishi va bu jarayonlarning paleoekologiya fani doirasida o‘rganilishi, sohaga oid bilmlarning vujudga kelishi, olimlarning bu sohadagi tadqiqotlari natijalari haqida bayon qilingan.