"VOYAGA YETMAGANLARNING JINOIY JAVOBGARLIGI" - Ergasheva Namunaxon Umarovna (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Bugungi kunda voyaga yetmaganlar huquqlarini ta’minlash davlat siyosati darajasidagi ustuvor vazifalardan biri sifatida belgilab olingan. Ta’kidlash joizki, qo‘yilgan barcha vazifalarning negizi bo‘lib, eng avvalo, inson huquqlari himoyasining kafolatlarini so‘zsiz ta’minlash, qonun hamda adolat ustuvorligini qaror toptirish hisoblanadi. Shu bois bizdan ushbu mas’uliyatli vazifalarni bajarish uchun o‘z vakolatlarimiz, bilimimiz, tajribamiz va bor imkoniyatlarimizni to‘liq safarbar etish, bunda asosiy e’tiborni huquqbuzarliklarni barvaqt aniqlash hamda oldini olishga qaratish va bu borada bir qancha vazifalarni amalga oshirish, huquqiy mexanizimni ham takomillashtirish talab etiladi.