MILLIY IQTISODIYOTDA INNOVATSIYA FAOLLIGINI OSHIRISHDA XORIJIY INVESTITSIYALARNING JALB ETISH TAZIMINI TAKOMILLASHTRISH - S.M.Dusanov; D.B.Mamasoliyeva (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya. Xorijiy investitsiyalarni mamlakatimizga jalb qilish uchun innovatsiya va yangiliklar muhim ahamiyatga ega. Bu, mamlakatimizning iqtisodiy rivojlanishini kuchaytirish, sanoat va xizmat sohasini rivojlantirish, ish o'rinlarini yaratish va yangi texnologiyalarni o'rganish imkoniyatlarini oshirishga yordam beradi. Iqtisodiy faoliyаtning аmalga oshirilishi kаpitаl bilan bog‘liq bo‘lib, foyda olish yoki iqtisodiyi jtimoiy sаmаrаgа erishish mаqsаdidа sarflаngаn mаblаg‘ investitsiyа sifatida qaraladi.