QURUQLIK MUHITINING EKOLOGIYASI. - Ravshanova Madina; Ergasheva Gulshanoy (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annatatsiya: Quruqlik muhiti ekologiyasining asosiy qismini tuproq tashkil etadi.Tuproq biogen tuzilishga ega bo'lgan yerning sirtqi g'ovak qismi hisoblanib,u tabiatda hayot jarayonlarining kechishida,biosferada moddalar almashinuvini ta'minlashda muhim o'rin tutadi.