OMON MATJON ASARLARIDA ARXAIK LEKSEMALARNING QO’LLANILISHI - ABDUSHARIPOVA DILOROM XO’SINOVNA (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Ushbu maqolada Omon Matjon she’rlarida qo‘llangan arxaizmlarning o‘ziga xos xususiyatlari haqida so‘z yuritilgan bo‘lib, shoirning bunday birliklardan mohirlik bilan foydalana bilishi, shuningdek, badiiy matnda tasvirlanayotgan davr voqeligini real tasvirlash, asarning tarixiylik ruhini ta’minlash, she’r badiiyatini kuchaytirish kabi maqsadlarda qadimgi so‘zlarni qo‘llash usuli tadqiq qilingan.