3D OBEKTLARDA SMOOTH, TURBOSMOOTH VA MESHSMOOTH HUSUSIYATLARI VA FARQLARI - Rasuljonova Dilafruz Ilhomjon qizi (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: 3ds Maxda yasalyotgan jism qanchalik sifatli bo‘lsa, u shunchalik mukammal bo‘ladi. Yasayotgan predmetimizning yuzalari silliq bo‘lishi jismning aynan o‘sha kichik yuzadagi segmentlari soniga bevosita bog‘liqdir. Aynan 3ds Maxda Mesh Smooth ham, TurboSmooth ham 3D modellarida silliq effektlarga erishish uchun ishlatiladigan modefikatorlardir. Ular ko‘pincha yassi va yumaloq yuzalarni yaratish uchun ishlatiladi, ayniqsa aylana yuzali modellar bilan ishlashda. Ular o‘xshash maqsadlarga xizmat qilsada, ikkalasi o‘rtasida ba’zi farqlar mavjud. TurboSmooth - MeshSmoothning yangi, tezroq versiyasi. MeshSmooth hali ham moslik maqsadida mavjud (agar TurboSmooth joriy etilishidan oldin yaratilgan eski ko‘rinishi, agar bunday bo‘lmasa, yuklanmaydi). MeshSmooth shuningdek, TurboSmooth da yo‘q (va aksincha) ba’zi xususiyatlarga ega.