KOMIL AVAZNING "SOZANDA" ASARI TARIXIY ROMAN SIFATIDA - Baxtiyorova Muxlisa (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
ANATATSIYA: Ushbu maqolada yozuvchi Komil Avaz qalamiga mansub "Sozanda" romani tahlilga tortilgan. Asar syujeti, qahramonlar xarakteri, romanning oʻziga xos xususiyatlari, badiiy timsollar, asarning badiiy qiymati, sozandalar va oddiy xalq hayoti bilan bogʻliq lavhalar tadqiq qilingan. Asarda foydalanilgan hikmatlar, naqllar, xalqona iboralar, yozuvchi mahorati, asarning umumiy gʻoya va mazmunini ochib berishga harakat qilingan.