ПАРРАНДАЧИЛИК ФАБРИКАЛАРИДА ПРОФИЛАКТИК ТАДБИРЛАР ТАШКИЛ ЭТИШ ВА АМАЛГА ОШИРИШ ЖИҲАТЛАРИ - Ортиқов Азим Аҳрорович (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Резуме:Ўзбекистон Республикаси соғлиқни сақлаш тизими олдига ишчи- хизматчилар соғлигини муҳофаза қилиш ва мустаҳкамлаш бирламчи вазифа қилиб қўйилган. Бундай тадбирларни амалга оширишда ишлаб чиқариш технологияларини такомиллаштириш, ишчи ўринларини соғломлаштириш, оғир жисмоний меҳнатдан воз кечиш асосий ўринни эгаллайди. Шунингдек, ижтимоий иқтисодий, экологик омилларга таъсир этиш ва комплекс гигиеник тадбирларни амалга ошириш билан бундай ҳолатга эришилади.