QISHLOQ XOʻJALIGI MAHSULOTLARI YETISHTIRISHNING HOLATI VA ZAMONAVIY TENDENSIYALARI TAHLILI - Panjiyev Murod Normaxmatovich (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Hozirgi paytda axborot va kommunikatsion texnologiyalar qishloq xo’jaligi ishlab chiqarishini rivojlantirishda muhim o’rin tutmoqda. Ushbu texnologiyalarning kirib kelishi qishloq xo’jalik mahsulotlari sifatini oshiribgina qolmay, oziq-ovqat va boshqa qishloq xo’jaligi mahsulotlarining eksportining oshishiga ham ijobiy ta‘sir ko’rsatmoqda. Mavjud qishloq xo’jaligi raqamli texnologiyalari yordamida katta miqdordagi ma‘lumotlarini tahlil qilish hamda qayta ishlash, turli xil axborotlarni bir platformada jamlash, ishlab chiqarish risklarini nazorat qilish va kamaytirish hamda ko’p sonli qishloq xo’jaligi subyektlarini kerakli ma‘lumot bilan ta‘minlash mumkin bo’ldi. Mazkur maqolada jahon qishloq xo’jaligini raqamlashtirishning umumiy holati hamda ushbu tendensiyaning O’zbekiston qishloq xo’jaligidagi holati tahlil qilindi.