GEOGRAFIYADA YUZAGA KELAYOTGAN DOLZARB MUAMMOLAR - O’taniyozova Muxlisa Baxtiyorovna; Toshturdiyev Nurbek Nurali o’g’li (TADQIQOTLAR.UZ, 2023)
Anotatsiya. Ushbu ilmiy maqolada tabiiy geografiya yo’nalishi bo’yicha yuzaga kelayotgan, shakllanib bo’lgan yoki shakllanayotgan muomolar va unga sabab bo’lgan omillar ko’rib chiqilgan.Xususan inson- tabiat o’rtasidagi aloqadorlik va uning oqibatlari, cho’llanish hama sho’rlanish muammolar, iqlimning o’zgarishi va uning tabiiy geografik muammolari , Glabal iqlim o’zgarish hodisasi to’g’risida so’z yuritilgan.