KOLPIT KASALLIGI, DAVOSI, PARVARISH QILISH. - Jabborova Mahliyo (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Ayollardagi kolpit - bu yuqumli yoki yuqumli bo'lmagan tabiatga ega bo'lgan vulvaning mumkin bo'lgan tutilishi bilan vaginal shilliq qavatning yallig'lanishi. Patologiya ginekologik amaliyotda keng tarqalgan. Bunday tashxis tug'ish yoshidagi (18yoshdan 60 yoshgacha) ayollarning 45 foizida kamida bir marta amalga oshiriladi. Ammo kasallik qizlarni chetlab o'tmaydi, garchi ular vulvovaginit bilan kasallanish ehtimoli ko'proq.