SONLARNING HARFLARGA YASHIRINGAN SIRI - Rasuljonova Dilafruz Ilxomjon qizi (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Hozirgi kunda ta’lim tizimida o‘qishga qabul qilishga respublikamizning barcha oliy o‘quv yurtlariga qabul imtihoni test usulida o‘tkazilmoqda. Test sinovlarini muvaffaqiyatli topshirish uchun abituriyent o‘z yo‘nalishidagi barcha fanlarni chuqur o‘rganmog‘i darkor. Bugungi kundagi test topshiriqlari barcha fanlarni kashfiyotlar mag‘zini o‘z ichiga qamrab olgan. Test topshiriqlaridan muvaffaqiyatli o‘tishning asosiy sababi qattiq mehnat qilib o‘qish bilan birgalikda tanqidiy va mantiqiy fikrlashni ham talab qilmoqda. Testdagi savollar o‘quvchining fandagi yutuqlarini o‘rganish va shu sohada qo‘llanilayotgan usullarni ishga solishni talab qilmoqda.