JADIDLARDAN QOLGAN MEROS - Abduraximov Zoxid Normatovich; Mirzayev Joxongir Tursunovich (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Odamlar ongida o‘ziga xos o‘zgarish yasashning uddasidan chiqa bildi. Jamiyatni o‘zgartirish konsepsiyasini yarata oldi va konsepsiya barcha masalalarni qamrab oldi. Yangi avangard jadidlar adabiyoti, yangi dramaturgiyaga asos soldi. Turkistonda birinchi teatrni ishga tushirdi. Ta’limning yangi shakllarini yaratdi. Ular – ehtimol kichik ko‘rinishda bo‘lgandir, ammo – butunlay yangi madaniyat yaratdi. Odamlar ongida ayollarga nisbatan kichik bo‘lsa-da, o‘zgarish yasay bildi, chunki asarlarida ayollarning jamiyatni rivojlantirishdagi ahamiyati haqida fikr yuritiladi.