XIV ASRNING 2-YARMI VA XV ASR BOSHLARIGA OID TARIXIY MANBALARDA MOVAROUNNAHR SIYOSIY ELITASI TARKIBINING YORITILISHI. - Odilbek Karimov Raximjonovich (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Bugungi kunda tarixga doir tadqiqotlar, ilmiy izlanishlarni amalga oshirishda manbalar muhim ahamiyat kasb etadi. Tarix fanida ilmiylikni, holislikni hamda tarixiylikni ta’minlashda, tadqiqotda bayon qilingan fikr va mulohazalarning ishonchliligi, eng avvalo, tarixiy manbalarda keltirilgan ma’lumotlar bilan uzviy bog‘liqdir.