MAMLAKATIMIZGA TASHRIF BUYURAYOTGAN TURISTLAR OQIMINI KO‘PAYTIRISHDA BARQAROR TURIZMNING AHAMIYATI VA UNI SERTIFIKATLASH - Sharipov Bositxon Bahodir o‘g‘li (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Bugungi raqobatbardosh bozor sharoitida nafaqat boshqa sohalarda balki turizm sohasida ham raqobat juda yuqori bo‘lib, bu nafaqat mahalliy balki xalqaro tarzdagi raqobat desak adashmagan bo‘lamiz. Bunday raqobat sharoitida mamlakatimizga tashrif buyurayotgan turistlar oqimini ko‘paytirish, ularga sifatli xizmat ko‘rsatish, jahon bozorida o‘z o‘rnimizga ega bo‘lish uchun ham turizm sohasini tartibga solib turish, undagi yutuq va kamchiliklarni doimiy tarzda tahlil qilib borish, xizmat ko‘rsatish sifatining doimiyligini ta’minlash, marketing strategiyalaridan foydalanish, sohaga yetarli bo‘lgan infratuzilmani yaratish, malakali kadrlar yetishtirish zarur hisoblanadi.