ОХОНГАРОН ТУМАНИДА ХАЛҚАРО ТУРИЗМНИ ТАШКИЛЛАШТИРИШ ВА УНИ РИВОЖЛАНТИРИШ ИМКОНИЯТЛАРИ - Xujamberdiyev T; Soliqulova M.B (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Аннотация: Мазкур мақолада мамлакатимизнинг халкаро ташкилотлар ва хорижий давлатлар билан туризм сохасида алокалар урнатиши ва ривожлантириши, мамлакатимизга туристлар окимининг кириб келишини купайтириш, туристларга хизмат курсатиш сифати ва маданиятини ошириш, туристлар хавфсизлигини таъминлаш, туристик индустрияни ташкил эти шва ривожлантириш хамдасоха буйича кадрлар таёрлаш билан боглик мунособатлар тартибга солувчи хукукий иктисодий база ёритилган. Бундан ташқари Охогарон туманида халкаро туризмни ривожлантириш имкониятларига доир хулоса ва таклифлар ишлаб чиқилган.