ТОШКЕНТ ВИЛОЯТИДА ҲУНАРМАНДЧИЛИКНИ РИВОЖЛАНТИРИШДА КАСАНАЧИЛИКНИ РОЛИНИ ОШИРИШНИНГ АҲАМИЯТИ - Xujamberdiyev T; Turdibaeva X (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Аннотация: Ушбу мақолада ҳудудларда ҳунармандчиликни ривожлантириш, шунингдек бизнесни бошқариш муаммолари. Уни ривожланиш динамикасини таҳлил қилади.Ўзбекистонда кичик бизнес ва давлат томонидан амалга оширилаётган тадбирлар белгилаб берилган тадбиркорлик ва ҳунармандчиликни ривожлантиришга қаратилган тадбирлар мамлакат. Муаллиф потенциал индексни аниқлаш учун моделни таклиф қилди Тошкент вилоятида хурамандчиликни ривожлантиришда касаначиликни ролини ошириш ахамияти хакида.