YUQUMLI KASALLIKLAR VA ULARNING OLDINI OLISH - Xusainova Muxiba Shavkatovna.; Kafiyeva Martaba Xushvaqtovna.; Hakimova Xonbuvi (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: ushbu maqolada yuqumli kasalliklarning ahamiyati va ularning oldini olishning ahamiyati o'rganilgan. Unda yuqumli kasalliklar tarqalishini oldini olish uchun emlash, gigiena va sog'liqni saqlash choralari kabi turli usullar muhokama qilinadi. Maqola so'nggi adabiyotlarni ko'rib chiqadi va kasalliklarni nazorat qilishda emlashning muhim rolini ta'kidlaydi. Shuningdek, ushbu profilaktika strategiyalarining usullari va natijalari muhokama qilinadi, so'ngra ularning sog'liqni saqlashga ta'siri muhokama qilinadi. Maqola yuqumli kasalliklarga qarshi kurashishda yaxshiroq tayyorgarlik bo'yicha takliflar bilan yakunlanadi.