ADABIYOT TA’LIMIDA MUOMMOLI O‘QITISHNING O‘QUVCHI SHAXSINI SHAKLLANTIRISHDAGI AHAMIYATI. - Zarina Fayziyeva Otabek qizi (TADQIQOTLAR.UZ, 2023)
Annotatsiya: Adabiyot ta’limida muammoli texnologiyalarning qo‘llanishi o‘quvchining erkin fikrlashi, badiiy asar mazmun mohiyatini chuqur anglab yetishi, adabiy tushunchalarni, yozuvchi va uning hayoti ijodiga bog‘liq jarayonlarni to‘liq o‘zlashtirishi uchun muhim ahamiyat kasb etadi. Muammoli ta’lim texnologiyasi adabiyot ta’limida amaliy jihatdan hali o‘z o‘zini to‘liq namoyon qilgani yo‘q. Bugungi kunda adabiyot ta’limida muammoli texnologiyalarni qo‘llash borasidagi metodik ko‘rsatmalar nisbatan kamdir. Biz ushbu texnologiyani “Oq kema” qissasi misolida tatbiq etishga harakat qilamiz.