MICROSOFT EXCEL BILAN ASOSIY STATISTIKA - Zakirova Nafisaxon Saidikramovna (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annatatsiya: Ilmiy dunyo yangi texnologiyalar va uzluksiz kashfiyotlar tufayli har kuni yangi bilimlar bilan boyib bormoqda. Matematik funktsiyalar statistik tushunchalarni, xususan, o’rtacha, median va rejim tushunchalarini, shuningdek, gistogrammalar va grafik tasvirlar bilan bog’liq chastota va chastotalarni taqsimlashni tushuntiradi, elektron jadval operatsiyalari asosida ishlab chiqish jarayonlarini aniqlaydi. Tadqiqotning maqsadi Microsoft Excel da elektron jadvallar ishini tartibga soluvchi statistik modellarning matematik asoslarini yoritib berishdir.