NASOS AGREGATLARNING SUV SATHINI INTELLEKTUAL DATCHIKLAR YORDAMIDA BOSHQARISH - Salohiddinov Hikmatullo Hakimjon o’g’li; Vohidova Sanobar Bahriddin qizi (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Qishloq xo‘jaligida tabiiy suvlardan foydalanish imkoniyatlari, qishloq xo‘jaligida suv ta‘minoti muammolari ko‘rib chiqilgan va mavzuning aktualligi, masalaning quyilishi, bitiruv malakaviy ishining maqsadi keltirilgan suv ta‘minot tizimlarning qo‘llash xususiyatlari va afzalliklari, suv ta‘minot tizimlarida qo‘llaniladigan nasos turlari, nasos stansiyalarning avtomatlashtirishning nazariy asoslari keltirilgan avtomatik nasos stansiya asosida quduqdan suv bilan ta‘minlash tizimning tarkibi, funksiyalanishi, sxemasi keltirilgan, tizimda ishlatiladigan avtomatikaning texnik vositasi aniqlangan va boshqaruv tizimining hisobi bajarilgan “Mehnat muhofazasi va hayot xavfsizligi”. Tushuntirish xatining shu qismida texnika xavfsizligi, yongin xavfsizligi, fuqaro muhofazasi savollari ko‘rib chiqilgan.