NODIRA IJODI HAQIDA ADABIYOTSHUNOS OLIMLARNING TURLI TAHLILIY QARASHLARI. - Nurutdinova Malikaxon Sharabovna (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada XIX asrning birinchi va ikkinchi yarmida yashab ijod qilgan Nodira haqidagi olimlarni fikri beriladi. Uning ijodi ko‘p olimlarni ham qiziqtirib kelgan. 1923 yili “Bilim o‘chog‘i” jurnalining 2-3 sonida Lutfullo Olim Nodiraning hayoti haqida birinchi bo‘lib qisqacha ma’lumot berib maqola yozadi va she’rlaridan namunalar keltiradi. Shoira ijodi haqida olim va olimalar o‘zining adabiy, tanqidiy va tahliliy qarashlari haqida maqolada so‘z boradi. Ular shoiraning ijodi haqidagi turli xil qarashlarini xalqqa xavola etib borishgan. Gazeta va jurnallar orqali fikrlarni bildirishgan.Fikr va mulohazalar beriladi.