“YURTIMIZDA TURIZM SALOHIYATINI RIVOJLANTIRISHDA MICE TURIZMINING AHAMIYATI” - Xolmurodova Shahnoza (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Maqolada yurtimizda turizm salohiyatini rivojlantirishda MICE turizmining ahamiyati, MICE turizmida duch keladigan muammolar hamda kamchiliklarni bartaraf etishning yo‘llari, umuman olganda MICE turizmining bugungi kunda yurtimizdagi o‘rni muhokama qilinadi. Aytib o‘tish joizki, hozirgi vaqtda MICE - turizm sohasining eng tez rivojlanib borayotgan bo‘limidan biri bo‘lib, bu sohaga talab ortib bormoqda. MICE turizmi asosan biznes bo‘yicha sayohat qiladigan turistlarni o‘z ichiga olgan turizmning muhim tarmog‘idir, bu bo‘limda asosan uchrashuvlar, kongresslar, konfrensiyalar, ko‘rgazmalar, rag‘batlantiruvchi sayohatlar, tadbirlarda qatnashadigan va biznes korporativ sayohatlarni o‘z ichiga oladi. Shunday ekan, MICE turizmida duch keladigan dolzarb muammolar o‘rganilib, ularni hal qilish yechimlari taklif qilinadi.